Nieuwsoverzicht

Pupillen uitwisselingen
22-09-2014

Vanaf dit seizoen doet Kenshiro Abbé weer mee met de pupillen uitwisselingen. Een klein toernooi wat eens per maand op zaterdagochtend wordt georganiseerd in samenwerking met een negental andere clubs uit de regio. Het doel: op een laagdrempelige manier judoka's tot twaalf jaar kennis laten maken met de wedstrijdkant van judo.

De pupillen uitwisselingen hebben als doel judoka's kennis te laten maken met wedstrijden. Er wordt tijdens deze wedstrijden rekening gehouden met de leeftijd, het gewicht en het niveau van de judoka. Op deze manier kan de judoka zichzelf gedurende de looptijd van de pupillen uitwisselingen zo goed mogelijk ontwikkelen. Tevens kan een judoka op drie momenten in de prijzen vallen. Namelijk bij 50, 100 en 150 punten. Deze punten worden verdiend door wedstrijden tijdens de pupillen uitwisselingen te winnen. De hoogste score op het bord is een aantal punten waard. Bij yuko zijn dit vijf punten, bij een waza-ari zijn dit zeven punten en bij een ippon zijn dit 10 punten. Als je het eerste toernooi dus drie wedstrijden met ippon wint, dan heb je al 30 punten en hoef je er het tweede toernooi nog maar 20 voor je eerste oorkonde. Zo gaan we door tot 150 punten en dan wint de judoka een medaille. Tijdens de pupillen uitwisselingen zullen er altijd één of twee coaches van Kenshiro Abbé bij zijn. Hieronder de data voor de pupillen uitwisselingen. Noteer deze alvast. Op deze data is er ook gewoon judo training voor de judoka's die niet meedoen.

11-10-2014 Judokan (Maastricht)
08-11-2014 JC Ryu Bara (Geleen)
17-01-2015 Hei sei do (Klimmen)
28-02-2015 JC Brunssum (Brunssum)
14-03-2015 EJC Grevenbicht (Grevenbicht)
11-04-2015 JC Overhoven (Sittard)
06-06-2015 JC Kano (Houthem)

De kosten voor de pupillenuitwisselingen bedragen eenmalig 2 euro. Vervolgens mag je zolang meedoen tot je 150 punten hebt. De kosten van de pupillen uitwisselingen zullen door de club worden betaald. Dit doen we om zoveel mogelijk judoka's te stimuleren om mee te doen. We willen graag elke keer met zoveel mogelijk judoka's naar de pupillen uitwisselingen gaan. Je aanmelden om mee te doen kan via het inschrijfformulier onder wedstrijden bij online inschrijvingen. Kun je een keer niet, geef dit dan tijdig aan en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vertrekken gezamenlijk vanaf de zaal en rijden gezamenlijk naar huis. Mocht iemand geen vervoer hebben, geef dit tijdig aan. Voor meer informatie over de pupillen uitwisselingen kun je terecht bij de trainer of bij het bestuur.

Zoeken