Nieuwsoverzicht

Fijne vakantie!
26-07-2015

Het is weer zover, de vakantieperiode is aangebroken. We mogen als club terugkijken op een geweldig seizoen 2014-2015.

Een seizoen waarin iederen weer veel heeft mogen leren. Zowel op als naast de mat. Tijdens seizoen 2014-2015 hadden we naast de bandenexamens, clubkampioenschappen, wedstrijden en natuurlijk snoei hard trainen een aantal nieuwe plannen uitgewerkt. Zo zijn we na jaren afwezigheid weer gaan deelnemen bij de pupillenuitwisselingen en hebben we een kamp georganiseerd. Laten we samen eens terugkijken op ons judo seizoen.

Trainen, bandenexamens en clubkampioenschappen
Sommige dingen blijven elk seizoen hetzelfde. Zo ook de fanatieke trainingen, de bandenexamens en de clubkampioenschappen. Dit jaar merkte we als club dat de groeiende lijn blijft aanhouden. Het ledenaantal bleef dit seizoen alweer stijgen. Dit betekent dat we af en toe meer ogen op de mat nodig hebben. Als bestuur hebben we dit jaar dan ook geleerd dat we dit voor 2015-2016 beter moet structuren. Dit om elke judoka de aandacht te geven die ze nodig hebben en vooral verdienen. Dit seizoen hebben we dit incidenteel proberen op te lossen. Voor 2015-2016 zal dit structureel worden opgelost. Elke training zullen er voldoende hulptrainers zijn om samen met de judoka's een volgende stap te maken. We kunnen terugkijken op een goed trainingsjaar. Waar in december nog wat twijfels waren over de kwaliteit van de bandenexamens, hebben alle judoka's in juli een top examen afgelegd. Judoka's, nogmaals van harte met jullie behaalde resultaten. Ga zo door! Hetzelfde geldt uiteraard voor de clubkampioenschappen. Hier is weer gestreden door alle judoka's. Ook altijd leuk om te zien hoe begaan ouders zijn deze dagen. Judoka's en ouders, ga zo door in het nieuwe seizoen. Jullie doen het top!

Pupillenuitwisselingen
De pupillenuitwisselingen zijn wedstrijden voor judoka's tot en met 12 jaar. Deze wedstrijden worden één keer per maand samen met 8 andere verenigingen in de regio georganiseerd. Het doel is om judoka's op hun eigen niveau te laten proeven aan wedstrijdjudo. Tijdens deze wedstrijden moeten judoka's punten verzamelen. In totaal 150. Bij 50 en 100 punten krijgen ze een vaantje en bij de 150 een mooie medaille. Tijdens de pupillenuitwisselingen worden judoka's ingedeeld op gewicht, leeftijd, ervaring, band enz. Men probeert de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te houden. Zodat iedereen een eerlijke kans krijgt op succes. Dit jaar deden we na lange afwezigheid als club weer mee. We gingen elke keer gemiddeld met 12 judoka's. De judoka's hebben het super gedaan. Volgend jaar gaan we hier uiteraard weer mee door.

Kamp
Een van de mooiste momenten dit jaar was het kamp in België. Met maar liefst 40 judoka's en 8 mensen organisatie hebben we een volledig weekend een lekker actief kamp in de Voerstreek beleefd.Met onderdelen als een speurtocht, sport en spel, een spannend bosspel en een groot kampvuur, niks was te gek. Er is gelachen en vooral weinig geslapen. Het kamp bewees maar weer hoe energiek de gemiddelde judoka is. Van jong tot oud (ja ook de senioren waren er) werd in groepjes ingedeeld. Tijdens het hele kamp was het mogelijk om punten te verdienen met je groep. Die kreeg je door spellen te winnen of door middel van bonuspunten (bijvoorbeeld het netjes opmaken van je bed). Op het einde van het weekend ging team Twinkelz er met de overwinning vandoor. Ouders bedankt voor het vertrouwen wat we kregen dit weekend. Kamp commissie, nogmaals dank! Volgend jaar is er zeker een deel 2.

En nu vakantie
De kop zegt het al. En nu hebben we vakantie!!! Het was een heerlijk seizoen. Waar we allemaal weer veel hebben mogen leren van de sport die ons twee keer per week samenbrengt. We starten weer op dinsdag 1 september. Tot die tijd wensen we iedereen een hele fijne vakantie. Geniet ervan, ben voorzichtig en rust goed uit. Judoka's, ouders en organisatie, bedankt voor alles! tot 1 september.

Vriendelijke groet!

Het bestuur.

Zoeken