Stef ten Haaf

Stef ten Haaf

 

Voorzitter

Op 7 jarige leeftijd werd er in 1992 de keuze voor judo gemaakt. Altijd buiten bezig en het hebben van veel energie zorgde ervoor dat een goede uitlaatklep nodig was. Deze werd samen met mijn vader Peter en zus Ellen gevonden in de judosport.

De start werd bij Judo Ryu Bara in Geleen gemaakt. Onder trainer Peter Bux en Shelley Bux-Patiwael, die beiden ook in Elsloo les gaven. Hier werden voor mij de grondbeginselen van judo eigen gemaakt. 

Na 8 jaar werd in 2000 de overstap naar Judovereniging Kenshiro Abbé in Elsloo gemaakt. Tijdens de overstap zat de liefde voor judo in een mindere periode. Net herstellend van een pittige schouderblessure die zorgde voor meer angst dan plezier. Echter bij een trainerswissel kwam de zin in judo weer volledig terug. De nieuwe trainer Sjef Stevens zorgde voor een totaal andere prikkel bij mij, maar ook zeker binnen Kenshiro Abbé. Dankzij Sjef werd de techniek verbeterd en werden wedstrijden weer leuk. De drive vanuit Sjef was exact wat ik nodig had. Waarvoor mijn dank! 

Snel kreeg ik door dat ik bij Sjef veel kon leren. Zowel in techniek, als in het zelf lesgeven. Ik werd trainershulp tijdens Sjef zijn lessen. Hulp zijn gaf voldoende handvatten om vanaf 17 jarige leeftijd bij afwezigheid van Sjef zelf lessen te gaan verzorgen. In 2008 werd met een top seizoen de samenwerking tussen Sjef en mij met een zwarte band (1e dan) bekroond. De liefde voor judo en voor de club bleef vanaf dat moment alsmaar groeien. Na het behalen van de zwarte band werd het gevoel van: ik ben een jongen van de club groter en groter. In 2009 werd de keuze gemaakt om toe te treden tot het bestuur. De vacature voor secretaris kwam vrij en ik nam deze met beide handen aan. Een eigen visie over judo te kunnen voeren was de toekomstwens en beginnen als secretaris was hier de juiste eerste stap voor. De mogelijkheid om mijn eigen visie te gaan voeren kwam in november 2011, toen Richard Deuling opstapte als voorzitter. Na een periode van secretaris zijn werd het stokje van voorzitter door mij overgenomen. Na een rumoerig eerste half jaar werden in augustus 2012 de stappen gezet om judovereniging Kenshiro Abbé weer stabiel en gezond te maken. De basis voor een stabiele en gezonde club was het teamwork dat ik vond in mijn mede bestuursleden en de trainer. Dankzij het enthousiaste en harde werken, zat de club in een opwaartse spiraal. Het ledenaantal steeg, judoka’s gingen en gaan met grote aantallen naar de toernooien en het belangrijkste, de judoka en de judosport staat weer centraal. 

De visie is duidelijk. Er is een gezonde mix van judoka’s en niet judoka’s in het bestuur. Het primaire doel van een judovereniging zijn de judo gerelateerde zaken. Het bieden van goede technische trainingen met een ervaren trainer en voldoende hulptrainers. Dit om alle judoka’s met hun specifieke eisen en wensen de aandacht te kunnen geven die ze nodig hebben. Het aanbieden van judotoernooien werd een must. Judoka’s moeten de kans hebben om naast de technische aspecten van judo ook aan het wedstrijdelement te kunnen proeven. Naast de judoaspecten is het bouwen naar een hechte club erg belangrijk. Dit is hoe ik Judovereniging Kenshiro Abbé zie. Een grote hechte vriendengroep die naast het beoefenen van de judosport elkaar motiveren en helpen in ieder zijn eigen sportieve ambities. Nu de club na een reorganisatie op visie de doelstellingen heeft behaald, kan er langzaam weer een focus komen naar extra’s. Zo worden er elk jaar nieuwe doelstellingen toegevoegd die ervoor zorgen dat Judovereniging Kenshiro Abbé blijft groeien en vernieuwen. Echter blijft draaien rondom onze visie.