Het verhaal achter judotoernooi Grevenbicht

by Super User

Op 14 mei namen onze judoka's deel aan de wedstrijd van judoclub Grevenbicht. Het was een pittig toernooi, waar we als vereniging vol trots op terug mogen kijken. Hulpcoach Glen heeft de tijd genomen om een leuk wedstrijdverslag te schrijven. Veel leesplezier!

Op zondag 14 april, waren we weer te gast in de stadssporthal te Sittard. Op het altijd gezellige toernooi van judoclub Grevenbicht. Met zestien jeugd judoka’s, van 5 t/m 10 jaar waren we goed vertegenwoordigd. Vandaag onder leiding van onze hoofdcoach Sjef en ikzelf (Glen) ter ondersteuning.

De jongste judoka’s mochten deze dag starten. Na een korte warming up gaf Sjef de laatste aanwijzingen. Over 2 poules verdeeld: Dex, Sepp, Finn en Jup. Deze heren hebben heel hard gewerkt en veel geleerd. Uitslag Finn en Jup een 1ste plek. Dex en Sep een 3de plek.

Daarna mocht Lars aan de bak en wat maakte hij mooie worpen. Hij wist elke pot met ippon te winnen. Het was dan ook geen verrassing dat hij een 1steplek in de wacht sleepte. Als jongste dame was Nele aan zet. Zij zat in een pittige poule. Nele heeft goed geknokt en een derde plek in de wacht gesleept.

Vervolgens mochten Cas, Stijn en Laurens aan de bak. Allen in een eigen poule. Wat heeft die Stijn geknokt! Alle partijen gewonnen en dit leverde ons nog een 1ste plek op. Cas heeft zich goed laten zien en heeft een 2de plek behaald. Laurens zat in een heel erg zware poule deze keer. Iedere pot knokte hij zeer aanvallend. Helaas was dit vandaag niet voldoende en hij behaalde een derde plek. Veel geleerd weer en wat een inzet!!

Toen was de beurt aan Madelief en Eefke om hun judo vaardigheden te laten zien. Zij zaten met nog één dame in een kleine poule en mochten dus twee keer tegen elkaar. Beide hebben hard gewerkt en mooi judo laten zien. Uiteindelijk viel Madelief meer aan en sleepte daarom de eerste plek binnen.

Als laatsten mochten Tim, Kjell, Alexander en Colin de judomat op. Tim heeft goed zijn best gedaan maar kwam net te kort en behaalde een vierde plek. Daarna mocht Kjell aan de bak, hij legde zijn wil op met zijn favoriete worp uchi mata. Het was dan ook geen verrassing: weer een 1ste plek voor ons team. Toen was het Colin zijn beurt. Colin liet mooi technisch judo zien en won sterk zijn eerste pot. Helaas door te weinig te combineren verloor hij de andere potten en werd derde. Als laatste mocht Alexander de mat op, hij toonde veel initiatief en viel veel aan. Echter moest hij 2 maal zijn meerdere erkennen en werd ook derde. Deze mannen hebben goed geknokt.

Het was wederom een mooi toernooi met een behoorlijk leuk niveau. De judoka’s hebben veel inzet getoond en plezier gehad. Er is veel geleerd en er is uiteraard stof tot nadenken. Onze hoofdcoach heeft weer voldoende inspiratie voor de komende trainingen. Dank aan de meegereisde ouders / supporters voor de steun. Altijd fijn om samen zo’n dag te mogen beleven. Bedankt voor het vertrouwen!

Veel sportmans groet,

Hulpcoach Glen.