Stef 12,5 jaar bestuur

by Stef ten Haaf

Gelukkig gaat het nieuws binnen onze vereniging niet alleen over Corona. Een paar weken geleden was Sjef, onze trainer, 20 jaar bij de club. Deze week vieren we dat Stef al 12,5 werkzaam is binnen het bestuur van onze mooie judovereniging.

Stef begon zijn judo carrière bij Ryu Bara in Geleen. Ryu Bara had toen al een samenwerkingsverband met Kenshiro Abbé waardoor Stef al vrij snel mee trainde in Elsloo. Vanaf 1999 op viertienjarige leeftijd werd Stef hulptrainer. Eerst onder toeziend oog van Shelley en later als hulptrainer bij Sjef maakte hij behoorlijk wat extra uren op de judomat. Vanaf 16 jarige leeftijd ging Stef lessen overnemen als Sjef afwezig was en dat doet hij nog tot op de dag van vandaag.

In 2008 stopte het bestuur onder leiding van Ermanno Testa en werd er gezocht naar een nieuw bestuur. Stef had zich direct beschikbaar gesteld echter had een voorzitter uit Elsloo de voorkeur. Onder leiding van Richard Deuling werd Stef secretaris en Peter ten Haaf penningmeester. De eerste 3,5 jaar van meebesturen gingen in. Na deze 3,5 jaar was er helaas veel onrust in de club. Waarbij door plotse wisselingen Stef het voorzitterschap op zich heeft genomen. Samen met Ursula Cuijpers en Esther van Wersch werd de weg naar boven ingezet. Het ledenaantal nam toe en het ging bij onze club weer om dat waar we voor zijn: Judo. Gedurende de jaren werd er hard gewerkt. Bijvoorbeeld aan het imago van de club. Het hoofddoel was goed judo bieden voor zowel recreanten als wedstrijdjudoka’s. Daarnaast moet de club een familieclub zijn. Een grote vriendengroep die samen plezier heeft in het judo spel. Deze doelstellingen zijn de rode draad van de verschillende bestuurssamenstellingen de laatste jaren.

Ondertussen 9 voorzittersjaren verder gaat het goed met de club. Het bestuur is stabiel. Met Tamara van Nulck, Bas en Bo Emde, en Roy van Buggenum is er een breed bestuur welke zich kan focussen op het besturen van de club. Met Sjef is er een ervaren trainer, welke wordt aangevuld door een groep hulptrainers. Er is weinig uitstroom van leden en alle groepen zijn mooi gevuld. Daarnaast (uitgezonderd van deze Corona maanden) hebben we altijd een fanatieke achterban ouders langs de mat. Zowel tijdens wedstrijden, als tijdens de trainingen. Op deze manier verwachten we dat de zonnige jaren zeker nog even doorzetten.

We hebben Stef gevraagd voor een reactie: “Ik ben opgegroeid bij Kenshiro Abbé en ik ben opgevoed als verenigingsmens. Mijn vader was altijd actief. Zowel bij Ryu Bara als bij Kenshiro Abbé. Dit is mij met de paplepel ingegoten. Ik ging het bestuur in omdat ik iets wilde bijdragen voor de club. Ik kom niet uit Elsloo, maar Kenshiro Abbé voelde altijd als mijn club. Ik trok het me aan als iets niet goed ging en ik vierde mee als er successen waren. De laatste 12,5 jaar heb ik samen met de mede bestuursleden kunnen bijdragen aan wie we als club zijn en wat we uitstralen. Dat maakt me trots. Ik heb veel kinderen en ouders mogen leren kennen (of zelfs lesgeven). Ik heb vreugde en verdriet met leden en hun familie mogen meemaken. We hebben als club geprobeerd en proberen het iedere week weer om voor iedereen een zo fijn mogelijke vereniging te zijn. Zolang de leden mij op deze positie willen ga ik nog zeker een poos door. ”

Stef, bedankt voor je inzet! Hopelijk nog vele jaren in je rol en op de mat!