2020! Wat een jaar!

by Stef ten Haaf

Beste judoka's, ouders / verzorgers, 

jullie zijn het ondertussen gewend. Zo rond het einde van het jaar kom ik met een samenvatting over 2020. Ik kan jullie zeggen, dit jaar is dat iets wat uitdagender. Want wat was 2020 een druk en uitdagend jaar. We begonnen als club ontzettend goed. De bandenexamens van december 2019 hadden we achter de rug en deze waren van hoog niveau geweest. We hadden dan ook heel veel zin in 2020. Steeds meer judoka's van jong en "oud" gingen op toernooi. Er werd ontzettend hard getraind en we hadden een leuk judokamp in het verschiet. En toen veranderde alles, toen kwam Corona.

Corona gooide roet in het eten. We mochten niet meer trainen, toernooien werden geannuleerd, kamp was geen optie en ga zo maar door. We kwamen met z’n allen in een rollercoaster terecht waardoor het ons lastig werd gemaakt om samen te kunnen trainen. En toch, ondanks alles wat er is gebeurd in 2020, weiger ik dat we het jaar als een coronajaar gaan bestempelen. Ja, Corona dekt voornamelijk de negatieve lading van 2020. Het is tenslotte zo dat als we aan Corona denken, denken we aan thuiswerken, niet sporten, muren die op ons afkomen, zieke familieleden of misschien wel erger enz. Maar zo'n stom virus mag geen afbreuk doen aan de positiviteit wat het ons heeft laten inzien. 
 

Nu denken jullie vast: Positiviteit? JA! Absoluut. Als bestuur hebben we namelijk één rode draad in ons beleid. We willen een club zijn die een grote vriendenclub is, een familie. Als Corona ons iets heeft laten inzien, is dat dit gelukt is. Want in de maanden dat we elkaar niet mochten zien, moesten we creatief worden in contact. In de maanden dat we steeds meer mochten, moesten we creatief zijn in trainingen en in de maanden dat we van veel, weer steeds verder terug gingen naar minder, moesten we genieten van alles wat wel kon en mocht. En dit lukte ons. Het mooiste van dit zijn alle positieve geluiden die we kregen van onze judoka’s, de ouders /verzorgers en van iedereen die onze club een warm hart toe draagt. Met alles wat we dit jaar hebben gehoord kunnen we alleen maar concluderen dat we absoluut een judofamilie zijn. Dus ja Corona is pittig. Maar het besef dat het contact met elkaar zo goed is en dat we zo graag met elkaar sporten en bezig zijn. Is een mooie bewustwording in een pittig jaar. 

Daarnaast waren er natuurlijk nog veel meer mooie momenten in 2020. Zo hebben we voor de eerste keer in judobestaan met de judopakken aan buiten mogen trainen. Wie had dat ooit gedacht, lekker judoën in de zon. Sjef was 20 jaar bij de club en ikzelf ben al 12,5 jaar werkzaam binnen het bestuur. Bo en Roy zijn toegetreden tot het bestuur. We hebben een nieuwe leverancier voor pakken, kleding en tassen. En als klap op de vuurpijl hebben we op het einde van 2020 een deel van onze leden mogen verrassen met een verdiende promotie naar een blokje, slip of band. 

Beste judoka’s, ouders / verzorgers, dank jullie wel voor het vertrouwen in ons. In 2021 zal ik en ik kan mede spreken voor de rest van het bestuur en de trainer(s), weer klaar staan voor onze mooie judovereniging. Hopelijk met veel mooie momenten. Waar judo weer de boventoon is. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we gaan gewoon weer uit van het beste. Ik wens jullie, mede namens het hele bestuur en de trainer(s) hele fijne feestdagen! Blijf gezond en let op elkaar. Geniet lekker van het eten en het samen zijn en dan gaan we in 2021 weer knallen!

 Sportieve groet!

Stef ten Haaf
Voorzitter J.V. Kenshiro Abbé