Wedstrijdseizoen 2019-2020, Part 1.

by Stef ten Haaf

Het wedstrijdseizoen 2019-2020 is halverwege en we maken ons klaar voor een welverdiende vakantie. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de toernooien van afgelopen maanden. Kenshiro Abbé heeft deelgenomen aan maar liefs vier toernooien en twee pupillen uitwisselingen in vier maanden tijd. Met een enthousiaste groep judoka’s, coaches en niet te vergeten de ouders, zijn we seizoen 2019-2020 goed van start gegaan.

Het seizoen is gestart met de pupillen uitwisseling van J.C. Kano in Houthem. De pupillen uitwisseling zijn voor de coaches een van de leukste toernooien. Een goede onbevangen sfeer waar de judoka’s hun eerste stappen op de wedstrijdmat kunnen zetten en de coaches veel lol hebben met de andere coaches. 12 judoka’s hebben op de mat gestaan en veel punten weten te pakken. Prijzen waren er voor Lars, Nele, Carmen, Eefke en Jup.

Het eerste grote toernooi was alweer een week later. Het BC Samurai toernooi in Susteren. Hier hebben 15 judoka’s gestreden voor de prijzen en we hebben maar liefst 10 bekers en 2 medailles mee naar huis genomen. Een geweldige prestatie! Als we terug denken aan dit toernooi staat ons nog goed bij hoe ons lichtgewicht Jup over iedereen heen walste en de 1e plaats pakte, Brenna op haar eerste toernooi een mooie 2e plaats behaalde en Brynn ook de 1e plaats wist veilig te stellen met goed technisch judo. Zo zien we dat altijd graag!

Eind oktober volgde alweer de tweede pupillen uitwisseling in Sittard georganiseerd door J.C. Overhoven. Hier hebben 11 judoka’s op de mat gestaan en weer veel punten verzameld. Prijzen waren er voor Kjell, Cas, Sep, Madelief en Lars. Hoewel het een super ochtend was voor de judoka’s was het schrikken voor ouders en coaches. Onze eigen Tim kwam hard ten val en werd even later door de ambulance meegenomen ter controle. Gelukkig geen letsel en Tim stond enkele weken weer vrolijk op de mat. Respect!

Het Geuldaltoenooi in Valkenburg stond twee weken later weer op de planning. Altijd een leuk toernooi wat veel judoka’s uit Limburg trekt. Voor dit toernooi hadden we maar liefst 18 inschrijvingen waaronder 2 senioren. Zo ver we konden nakijken een recordaantal inschrijvingen voor onze club. Iets waar we heel trots op zijn. In Valkenburg hebben we 7 bekers gewonnen en voor iedereen een medaille. Madelief heeft hard gevochten voor een welverdiende 2e plaats, Nele pakte ook een prachtige 2e plaats en Lars zelfs de 1e plaatst. Respect voor de senioren Glen en Noël die na lange tijd afwezigheid de wedstrijdmat betraden.

Na lange tijd hebben we als club weer besloten om deel te nemen aan het Limburgse kampioenschap voor judoka’s jonger dan 12 jaar. Acht deelnemers hebben een gooi gedaan naar de titel Limburgs kampioen. Onze Jup is dit gelukt. Een geweldige prestatie! Daarnaast hebben Madelief, Brynn en Sep de 3e plaats gewonnen, wat voor dit zware toernooi een super prestatie is. Naast deze medaillewinnaars heeft Laurens de finale rondes bereikt maar helaas viel hij net buiten het podium, kwamen Kjell en Colin een aantal punten te kort voor de finelrondes en is Brenna 5e geworden. Extra aandacht voor Colin die weer als vanouds prachtige Ippons heeft laten zien, zoals wij dat van hem gewend zijn.

Het laatste toernooi van het jaar 2019 was bij het altijd zware BOG toernooi in Geleen. Met 18 deelnemers was onze club weer goed vertegenwoordigd en hebben we 7 podiumplekken weten te bemachtigen. Met onze kersverse Limburgs kampioen Jup als 1e plek, Dex 2e en Sep 4e hadden we een prachtig podium bij de lichtgewichten. Jup heeft nu bij alle vier de toernooien de 1e plaats weten te bemachtigen!

In het nieuwe jaar zullen we volop deelnemen aan wedstrijden en de prijzenkasten verder aanvullen. We willen naast de judoka’s en coaches voornamelijk de ouders bedanken voor hun support en vermaak tijdens de toernooien. Met deze wedstrijdgroep gaan wij met groot plezier op toernooi.

Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig sportief nieuwjaar gewenst. Tot 4 januari op de judomat.

(Auteur: Bas Emde aka wedstrijdbaas)