Kenshiro Abbé start opleidingen

by Stef ten Haaf

Na een vreemd seizoen, zijn we afgelopen maand weer gestart met trainen. Helaas nog niet zoals we willen, we missen tenslotte nog het publiek langs de kant en er staan door Corona nog amper wedstrijden op de agenda. Toch zijn we gelukkig weer fanatiek begonnen met trainen en op de achtergrond werkt de club om de stabiele basis die de laatste jaren is gelegd, verder uit te breiden.

Onze club is de laatste jaren zowel in financieel opzicht als in ledenaantal stabiel. Het gaat goed met Kenshiro Abbé. Een van de actiepunten die op de agenda staat, maar nog niet voldoende is opgepakt, is naast het judo technisch opleiden van onze leden, het opleiden van leraren voor de toekomst van Kenshiro Abbé. Met Sjef hebben we een top judoleraar B (die we zeker de komende jaren niet kwijt willen!). Dit geeft ons de mogelijkheid om intern mensen op te leiden. Zo willen we naast Sjef als hoofdtrainer ook hulptrainers die gediplomeerd zijn. Wat uiteraard voor ons als club alleen maar zorgt voor een kwaliteitsimpuls.

Voor judo zijn er een aantal opleidingen. Van niveau 1 t/m niveau 4. (Sjef is met judoleraar B een niveau 4 judoleraar). Dit betekent dat Sjef de hoogte opleiding heeft. Naast mensen voor zwarte band op te leiden, is Sjef bevoegd om intern leraren op te leiden. Afgelopen maand zijn Bas, Roy en Stef begonnen met niveau 1 - Dojo Assistent. Stef heeft deze succesvol afgerond en zoals het nu uitziet, volgen Bas en Roy erg snel. Stef is ondertussen onder begeleiding van Sjef begonnen met niveau 2 - judo jeugdleider. Ook deze opleiding zal door meerdere judoka's worden gevolgd. Zodra judoka's de 2e dan judo in hun bezit hebben, wordt er door de club gekeken naar ambitie en de mogelijkheden om de stap te maken naar de niveau 3 - judoleraar A opleiding.

Een behoorlijke klus! Maar een klus die de club op de lange termijn voorziet in kwaliteit voor onze lessen. Voor Stef geldt: Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste stap. Succes met niveau 2. Voor Bas en Roy geldt uiteraard, heel veel succes met deze zelfde route.  

Mochten jullie meer willen weten over opleidingen binnen de judowereld, laat het ons dan gerust weten.