Stef 10 jaar voorzitter

by Bas Emde

Deze maand vieren we het 10 jarig jubileum van onze voorzitter Stef.

 

Stef is bij Kenshiro Abbé begonnen als judoka en snel doorgegroeid tot hulptrainer, secretaris, voorzitter en sinds dit jaar sensei. 
Als er iemand is die Kenshiro Abbé bloed door z’n aderen heeft stromen dan is het Stef. Zijn enthousiasme, gedrevenheid, positieve energie en nodige dosis humor maakt deze club de mooiste die er is.

Stef begon zijn judo carrière bij Judo Ryu Bara in Geleen. Ryu Bara had toen al een samenwerkingsverband met Kenshiro Abbé waardoor Stef al vrij snel mee trainde in Elsloo. Vanaf 1999 op viertienjarige leeftijd werd Stef hulptrainer. Vanaf 16 jarige leeftijd ging Stef lessen overnemen bij afwezigheid van de trainer en vanaf 2021 is Stef samen met Bas het trainersduo.

In 2008 stapte Stef in het bestuur, eerst als secretaris en vervolgens in de rol als voorzitter.
In de afgelopen 10 jaar heeft Stef de club stabiliteit gegeven met als kerntaak: Judo!
Stef behandeld zijn club als een familievereniging, dit zal ook merkbaar zijn bij onze leden en ouders/verzorgende. Naast zijn drie kinderen, die ook op zaterdag op de mat staan, is de club Stef z’n vierde kindje. En hiervoor doet hij alles!

Stef namens het bestuur en je co-sensei bedankt voor jouw leiderschap en inzet.
Komend jaar zal je aftreden als voorzitter en je volledig richting op het trainerschap. Hierdoor verliezen we een geweldige voorzitter maar jouw kenende blijf je nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze prachtige club.

Laten we nog mooie jaren/decennia tegemoet gaan op de mat. 

 


Hieronder enkele reacties van (oud) judoka’s/ouders/bestuursleden:

 

Ivo Smeets - oud-judoka/secretaris

10 jaar geleden is onze dochter begonnen met judo bij Kenshiro Abbé, het moment dat ik als vader Stef heb leren kennen. Zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft ervoor gezorgd dat ik na vele jaren niet gejudood te hebben, ook de tatami opgestapt ben. Stef staat er voor de judoka’s. Zijn passie voor wedstrijden deelt hij zowel woordelijk als in de trainingen. Het voorzitterschap loopt hij ook niet uit de weg en doet dit met net zoveel passie, zolang judo centraal blijft staan.

 

Vicky Claassen - ouder

Beste Stef,
Wauwwww al 10 jaar voorzitter 😁🥳 van deze geweldige club.
Bedankt voor al je inzet, hulp en betrokkenheid. Volgens Stijn ben je naast een goede voorzitter ook nog een geweldige trainer 🤩
Groetjes Richard en Vicky (en Stijn natuurlijk 😉)

 

Peter ten Haaf - oud-judoka/bestuurslid en uiteraard vader

Stef was acht jaar toen hij met zijn klasgenoot Levi naar de eerste les ging. Hij was meteen verknocht aan deze sport en fanatiek. Na judo Ryu Bara vond hij nog meer uitdagingen bij Kenshiro Abbé
Vele zondagen probeerde hij zijn toernooien te doen. Zo groeide hij in de judosport wat een belangrijk aandeel in zijn lifestyle werd. Later nam hij binnen het bestuur een plaats in en zelfs alweer 10 jaar de voorzitter is. Mooie tijden en roerige tijden maar de leden en de club staat voor hem voorop. Al woont hij in Best de weg naar Elsloo was nooit te ver.

 

Bart Cuijpers - judoka

Naast het gegeven dat je een kind bent van de club, ben je als voorzitter eveneens het gezicht van onze club. Maar er is meer. Je zorgt voor energie, door jouw enorme gedrevenheid en enthousiasme. Meestal vrolijk en goedlachs doch serieus wanneer het op judo aankomt. Technisch begaafd en met een geweldig uithoudingsvermogen speel je om te winnen en houd je van de sport.
Toen je omstreeks 26 jaar oud was, werd je voorzitter van ons cluppie. De sfeer was destijds om snijden, kil en koud. Hoe anders is het nu. Er is geen kift, er heerst een prettige sfeer en het is er goed toeven. Kenshiro Abbé is in balans. Daarom overwinnen we als club ook de tegenslagen waarmee de laatste tijd te kampen hebben gehad.
Als aftredend voorzitter laat je een (financieel) gezonde vereniging achter waar plek is voor iedereen, ongeacht beperkingen of tekortkomingen en los van rang en stand. Lol hebben met elkaar en gezelligheid staan voorop, maar op de mat blijf je het mannetje. In het trainingsbeest schuilt een wedstrijdjudoka die wil domineren en winnen.  Maar jij wil ook als liefhebber de mensen laten genieten van de kunst van de judosport. Dat is ook waar de vereniging voor staat. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Dank voor de afgelopen jaren.

 

Esther van Wersch - oud-bestuurslid
Joen van Wersch - judoka/hulptrainer

                     mAximale resultaten, actief
        gedreven, Doorzetter, drive
                         Humor, hyperactief 
verbondenheid, Druk

 

Stephanie Duckers - ouder

Stef, judoka in hart en nieren, mag nu zijn 10 jarig jubileum als voorzitter vieren!
Kenshiro Abbe is als zijn eigen kind,
een familieclub die verbindt, groeit en regelmatig op de tatami wint!
Voorzitten kan hij als de beste,
luisteren, verbinden, samenvatten, sturen en activeren:
daar kunnen anderen nog veel van leren!
Altijd staat hij klaar voor iedereen verbonden aan de club,
hij motiveert en stimuleert en roept vaker 'hup hup'!
Bedankt Stef voor al die jaren inzet en plezier, 
nu zelfs al trainer, hopelijk blijf je nog lang hier!